Dakpanplaten


dakpanplaten staal
afmetingen dakpanplaten

Dakpanplaten  staal / dakpanplaten aluminium

Metalen dakpanplaten / dakpanprofielplaten worden gemaakt van voorgelakt sendzimir verzinkt staal of van aluminium. De bovenzijde van de profielplaten wordt beschermd door een weerbestendige kleurcoating in verschillende kwaliteiten. De duurzaamheid van de coating en de profielplaat hangt sterk af van de milieu- en omgevingsinvloeden waarin het materiaal wordt toegepast. Atmosferische corrosie ontstaat door het waterdamp- of vochtgehalte in de lucht. In het algemeen heersen normale atmosferische omstandigheden in stedelijke en landelijke omgevingen. Er is echter sprake van een corrosie-agressieve atmosfeer o.a. in de omgeving van kuststreken (zoute lucht), in de agrarische sector (o.a. meststoffen en ammoniakhoudende stoffen in stallen) als ook in de industrie (o.a. door chemische stoffen of processen). Bij voldoende onderhoud kan de technische levensduur van dakpanplaten wel twee tot drie maal zo lang zijn als de garantieperiode.

 

Coating 25 μm polyester

Een gladde iets glanzende polyester kleurcoating met een laagdikte van 25 μm. Deze biedt voldoende bescherming tegen atmosferische corrosie in normale stedelijke en landelijke omgeving. Deze coating wordt vanwege de goede prijs / kwaliteit verhouding veel toegepast. Garantieduur 10 jaar op doorroesten.

 

Coating 35 μm matpolyester

Een iets ruwe en matte polyester kleurcoating met een laagdikte van 35 μm. Deze biedt een goede bescherming tegen atmosferische corrosie in stedelijke en landelijke omgeving. Deze coating is goed UV-bestendig, zeer robuust en goed krasvast. Garantieduur 15 jaar.

 

Coating 60 µm TTHD

Een gladde iets glanzende TTHD kleurcoating met een laagdikte van 60 μm. Deze biedt een uitstekende bescherming tegen atmosferische corrosie in stedelijke en landelijke omgeving als ook voldoende bescherming in industriële omgeving en in de kuststreken. Hoge UV-bestendigheid voor langdurig kleur- en glansbehoud. Deze coating is licht gestructureerd, hard en zeer krasvast. Garantieduur 20 jaar.

 

Coating onderzijde

De interieurlak /15 μm polyestercoating aan de onderzijde van stalen profielplaten is grijs-wit van kleur. Bij aluminium is dit een grijs-witte of een neutrale blanke beschermlak. De geknipte randen zijn niet volledig voorzien van een coating. Bij plaatdikten tot 1 mm worden deze randen tegen corrosie beschermd door de kathodische werking van het zink.

 

DR!PSTOP anticondens viltlaag

Door temperatuurwisselingen kan condens aan de onderzijde van de profielplaten ontstaan. Alle dakprofielplaten zijn verkrijgbaar met een speciale lichtgrijze DR!PSTOP viltlaag aan de onderzijde. Deze DR!PSTOP Anti-Drup type 900 viltlaag vermindert het afdruppelen van condens (900 g/m2). De viltlaag werkt tevens geluidsdempend bij regen en hagel. 

 

 

Zetwerk / Bevestiging

Voor de afwerking van dak of gevel zijn veerschillende standaard hulpstukken, zoals nok, windveer, dorpel etc. verkrijgbaar. Ook is het mogelijk zetwerk op maat te bestellen. Bevestigingsmateriaal zoals schroeven, bouten, kalotten en ook dakdoorvoeren kunt natuurlijk ook bij ons bestellen.