Damwandplaten


Damwandplaten DAK

20/1100TR

35/1035TR


Damwandplaten GEVEL

20/1100TW

35/1035TW

Damwandplaten staal / damwandplaten aluminium

Metalen damwandplaten / damwandprofielplaten worden gemaakt van voorgelakt sendzimir verzinkt staal of van aluminium. De bovenzijde van de profielplaten wordt beschermd door een weerbestendige kleurcoating in verschillende kwaliteiten. De duurzaamheid van de coating en de profielplaat hangt sterk af van de milieu- en omgevingsinvloeden waarin het materiaal wordt toegepast. Atmosferische corrosie ontstaat door het waterdamp- of vochtgehalte in de lucht. In het algemeen heersen normale atmosferische omstandigheden in stedelijke en landelijke omgevingen. Er is echter sprake van een corrosie-agressieve atmosfeer o.a. in de omgeving van kuststreken (zoute lucht), in de agrarische sector (o.a. meststoffen en ammoniakhoudende stoffen in stallen) als ook in de industrie (o.a. door chemische stoffen of processen). Bij voldoende onderhoud kan de technische levensduur van damwandplaten wel twee tot drie maal zo lang zijn als de garantieperiode.

 

Coating 25 μm polyester

Een gladde iets glanzende polyester kleurcoating met een laagdikte van 25 μm. Deze biedt voldoende bescherming tegen atmosferische corrosie in normale stedelijke en landelijke omgeving. Deze coating wordt vanwege de goede prijs / kwaliteit verhouding veel toegepast. Garantieduur 10 jaar op doorroesten.

 

Coating 35 μm matpolyester

Een iets ruwe en matte polyester kleurcoating met een laagdikte van 35 μm. Deze biedt een goede bescherming tegen atmosferische corrosie in stedelijke en landelijke omgeving. Deze coating is goed UV-bestendig, zeer robuust en goed krasvast. Garantieduur 15 jaar.

 

Coating 60 µm TTHD

Een gladde iets glanzende TTHD kleurcoating met een laagdikte van 60 μm. Deze biedt een uitstekende bescherming tegen atmosferische corrosie in stedelijke en landelijke omgeving als ook voldoende bescherming in industriële omgeving en in de kuststreken. Hoge UV-bestendigheid voor langdurig kleur- en glansbehoud. Deze coating is licht gestructureerd,

hard en zeer krasvast. Garantieduur 20 jaar.

 

Coating onderzijde

De interieurlak /15 μm polyestercoating aan de onderzijde van stalen profielplaten is grijs-wit van kleur. Bij aluminium is dit een grijs-witte of een neutrale blanke beschermlak. De geknipte randen zijn niet volledig voorzien van een coating. Bij plaatdikten tot 1 mm worden deze randen tegen corrosie beschermd door de kathodische werking van het zink.

 

Anti-Drup anticondenslaag onderzijde

Door temperatuurwisselingen kan condens aan de onderzijde van de profielplaten ontstaan. Alle dakprofielplaten zijn verkrijgbaar met een speciale lichtgrijze viltlaag aan de onderzijde. Deze WECKMAN Anti-Drup type 900 viltlaag vermindert het afdruppelen van condens (900 g/m2). De viltlaag werkt tevens geluidsdempend bij regen en hagel. 

 

SOUNDCONTROL anticondens viltlaag

SOUNDCONTROL is net als DR!PSTOP is een viltlaag die tijdens het profileren van de profielplaten aan onderzijde met een speciale kauchuk lijm (rubber) wordt aangebracht. De SOUNDCONTROL viltlaag voorkomt niet alleen condensproblemen maar is enorm geluidsdempend. Testresultaten met profielplaten met en zonder Soundcontrol laten een geluidsreductie van 6 dB (A) zien. Voor het menselijk oor betekent dit een reductie van 30 tot 40 %. Profielplaten met SOUNDCONTROL zijn bijna net zo stil als sandwichpanelen. De kauchuk lijm waarmee de viltlaag op de platen wordt aangebracht verhoogd ook de levensduur van stalen profielplaten. De rubberen lijmlaag beschermt de platen tegen roestvorming.

 

Zetwerk / Bevestiging

Voor de afwerking van dak of gevel zijn veerschillende standaard hulpstukken, zoals nok, windveer, dorpel etc. verkrijgbaar. Ook is het mogelijk zetwerk op maat te bestellen. Bevestigingsmateriaal zoals schroeven, bouten, kalotten en ook dakdoorvoeren kunt natuurlijk ook bij ons bestellen.